Naast SPRING werk ik zo’n 16 jaar als jeugdverpleegkundige, met kinderen van 0-12 jaar en hun ouders. Samen met ouders en de jeugdarts volg ik de ontwikkeling van de kinderen op lichamelijk en psychosociaal gebied en denk ik mee met (opvoed)vragen van kinderen en hun ouders. Ook heb ik 12 jaar gewerkt als sociotherapeut met jong volwassenen, binnen een psychotherapeutisch dagcentrum.  De afgelopen jaren heb ik me geschoold in “mindfulness voor kinderen” via Eline Snel. En in “omgaan met emoties van kinderen” via SOS kinderen en emoties. (Zie “Links”). Ik houd van mijn werk, vooral omdat het me inspireert om samen met (groepen) ouders en kinderen te werken. Samen hebben we (levens)ervaring, kennis, ideeën en wensen. Ik vind het elke keer weer een uitdaging die naast elkaar te leggen, om tot een antwoord te komen op vragen die leven. 1+1 is dan meer dan twee! De ervaring die ik opdoe met deze gesprekken, neem ik weer mee in mijn rugzak naar volgende inspirerende ontmoetingen. 

Met SPRING verbind ik wat ik graag doe en deed: samenwerken met kinderen en ouders in groepen en ook individueel. Zowel binnen als buiten in de natuur.  Mijn grote wens is kinderen kennis laten maken met mindfulness. (zie voor uitgebreide informatie “SPRING biedt”). Mindfulness helpt mij mijn hoofd leeg te maken, na drukte te ontspannen, ruimte te geven aan verschillende emoties en me op te laden. Dit gun ik kinderen ook! Met ouders en professionals raak ik graag in gesprek over het omgaan met de emoties van kinderen en over vragen rondom hun opgroeiende kind.(zie “SPRING biedt) Samen met ouders en hun kind buiten mindful bewegen zie ik als ontspannen verbindende activiteit. 

Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen (21, 19 en 16 jaar) en woon in Amersfoort-Zuid. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Samen met vriend(inn)en en/of gezin stap ik op mijn MTB, racefiets, skeelers of in mijn hardloopschoenen en wandel ik met onze hond Saar. Yoga vind ik heerlijk ontspannend. Ook lees ik graag een boek en houd van koken en samen eten. Ik houd van actieve vakanties in opgooitentjes, samen met mijn gezin. “Buitenkunst” breng ik bijna jaarlijks een bezoek. 

Mijn dochter Flore heeft mijn logo ontworpen. Mijn dochter Diede de website. Mijn zus Kitty maakte de foto’s. Mede door hun input heeft mijn bedrijfje “de kleur” die bij mij past! 

Mijn opleidingen: 

  • HAVO (diploma 1985) 
  • HBO-Verpleegkunde (diploma 1989) 
  • VO-Psychiatrisch verpleegkundige (diploma 1995) 
  • Verschillende scholingen sociotherapie 
  • Jeugdverpleegkundige maatschappij en gezondheid (diploma 2004) 
  • AMT kindertrainer of Mindful teacher in de methode van Eline Snel (certificaat 2016) 
  • SOS kinderen en emoties (certificaat 2018)