Ervaringen spring (op)groeien Amersfoort

Van kinderen

Meisje (11 jaar tijdens de cursus): “Ingrid is altijd heel belangstellend. Ik heb van haar en de cursus geleerd dat ik dingen kan bereiken zonder stress (of te stressen). ”

Meisje (11 jaar tijdens de cursus): ”Hallo allemaal, Ik heb een paar jaar geleden een mindfulness cursus gedaan bij Ingrid en heb hier veel van geleerd. Daarom vind ik het belangrijk dat andere kinderen ook deze ervaring kunnen krijgen. Toen ik begon aan de cursus dacht ik dat het me zou helpen met concentreren op school en er ook minder stress door zou ervaren. Dat was inderdaad het geval en het heeft me onverwacht jaren later ook geholpen toen ik nekklachten kreeg en daardoor ook niet kon slapen. Ik heb die nachten alles geprobeerd en ik viel pas in slaap nadat ik terugdacht aan deze cursus en bepaalde oefeningen uitvoerde. Ik wil Ingrid hier graag voor bedanken en ik hoop dat ik er nog jaren iets aan heb! Dit wens ik ook veel andere kinderen toe.”

Van ouders

(maart 2021) “Mijn dochter van 8 jaar en ik hebben de Mindfulness cursus als zeer positief ervaren. Zij volgde de cursus op school in een groepje van 5 kinderen. Mijn dochter ging met plezier naar de cursus en kwam er ontspannen van thuis. Het groepsproces in de cursus, waarbij je niet alleen jezelf, maar ook anderen accepteert (ook als iemand niet doet wat je fijn vindt) vond ik mooi om te zien. Ingrid heeft de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel gegeven zodat zij goed zichzelf konden zijn en open en eerlijk konden zijn. Hierdoor hebben zij goed kunnen leren en samenzijn. Een erg fijne oefening vindt mijn dochter de meditatie voor het slapengaan, even het hoofd leeg maken. Ik heb het idee dat mijn dochter zich meer bewust is van haar emoties en deze beter kan accepteren en uiten en dat ze beter kan relativeren dan voorheen. Ook ik heb langs de zijlijn veel geleerd door de cursus, voor mij had Ingrid tips en inzichten over de omgang met mijn dochter. Ik zou de cursus zeker aanraden aan anderen, omdat ik denk dat de Mindfulness cursus kinderen (en ongetwijfeld ook volwassenen) kan helpen om wat bewuster met hun gevoelswereld om te gaan en meer begrip hier voor te hebben en zo ook voor anderen. De omgang met Ingrid heb ik als erg prettig ervaren, haar betrokkenheid en inzichten waren erg fijn.”

“Mijn dochter van 9 jaar heeft in 2020 de mindfulness training gedaan bij Ingrid. Zij ging er altijd graag heen en blijft nu steeds vragen wanneer ze weer eens op cursus mag bij Ingrid. Ze gebruikt ook nog steeds wat ze geleerd heeft. Zo was ze laatst heel erg verdrietig en boos omdat school ineens niet doorging. Toen pakte ze spontaan een mindfulness oefening erbij en werd weer rustig. Echt heel fijn!”

“De mindfulness lessen van Ingrid hebben mijn zoon (van 10 jaar) geholpen om milder naar zichzelf en de wereld om hem heen te kijken.”

”Wat wij heel bijzonder aan Ingrid vinden is dat ze iedereen in zijn waarde laat (en zelfs iedereen in zijn waarde ZET). Ze is gunnend en geniet oprecht van wat anderen leuk vinden of waar anderen goed in zijn. Ingrid is heel positief in hoe ze naar anderen kijkt. Ze kijkt naar talenten en dat iedereen mag ZIJN. Ze heeft het vermogen om mensen ook echt een gevoel van opbloeien te geven (een wauw gevoel over jezelf). Dit is ook wat ze tijdens de cursus meegeeft en onze dochter heeft geleerd: je bent goed zoals je bent en in wat je doet. Gewoon (tevreden met) jezelf zijn!”